Pesto courgetti met gepofte tomaat (2 personen)

nfd

Op zoek naar een leuk, luxe en niet te moeilijk gerecht? Dit gerecht is niet moeilijk maar goede voorbereiding is de helft van het werk.

Benodigdheden
-Spirelli (om de courgetti te maken)

Voor de Courgetti
-3 courgetten
-2 ranken van cherry trostomaatje
-2 stukken lekkere witvis

Voor de pesto (vegan)
-2 tenen Knoflook
-50 gram pijnboompitten
-1 plantje basilicum (alleen de blaadjes)
-Sap van een halve citroen
-Peper en zout
-2 grote eetlepels edelgistvlokken (ter vervanging van 50 gr. parmezaanse/pecorino kaas)
-4 scheuten lekkere extra vergine olijfolie

Draai de 3 courgetten door de spirelli tot mooie slierten. Omdat dit gerecht op eenvoud is gebaseerd, is het belangrijk dat de courgetten niet te nat zijn. Daarom is het van belang dat de courgetten na de spirelli in een vergiet worden gedaan en zout  erover. Zelf haal ik ze na een half uur uit het vergiet, knijp de courgetti uit en droog ze nog even met een theedoek.

Voor de pesto. Rooster eerst de pijnboompitten in de koekenpan. Na het roosteren hou ik wat pijnboompitjes apart voor de garnering. Voor de pesto gebruik ik zelf de “magic bullit” maar hiervoor kun je ook een keukenmachine of blender gebruiken. Doe alle ingrediënten bij elkaar en blenden maar! Klaar is de pesto.

De gepofte tomaatjes en stukje witvis. Doe een beetje zout en peper over de witvis. Leg de 2 ranken trostomaatjes samen met de witvis in een voorverwarmde oven (200 graden). Check af en toe of de witvis gaar is. De tomaatjes zijn gaar als ze gaan scheuren. De vis en de tomaatjes zullen ongeveer tegelijk klaar zijn.

Als de vis en tomaatjes klaar zijn, verwarm dan de courgetti maximaal 5 minuten in de koekenpan. Omdat de courgetti heel dun is, zijn deze heel snel gaar. Giet daarna de pesto bij de courgetti en schep dit goed om.

Schep de courgetti op een bord, leg de trostomaatjes erover en de witvis ernaast. Strooi hier nog wat geroosterde pijnpoompitjes over en klaar is je gerecht!