
Kipsalade zonder gluten, E-nrs, houdbaarheidsmiddelen, smaakstoffen, enz.?
Heel simpel zelf gemaakt.
Veel lekkerder en je kunt er in doen wat je lekker vind ?
Ik heb hiervoor gebruikt, zoals gewoonlijk alles biologisch;
– kip
– rucola
– rijstepasta of 1 zoete aardappel (VZL)
– komkommer
– pijnboompitjes
– sesamzaadjes
– pompoenpitten
– verse basilicum
– gemengde kiemen
– extra vierge olijfolie (goede kwaliteit)
– kerriepoeder
– chilipoeder
– paprikapoeder
– kokosolie
Ik heb de kip gekruid met de paprika/kerrie en chilipoeder.
Een dag van te voren gebakken in wat kokosolie en pijnboompitjes heb ik ook alvast geroosterd.
Na het bakken af laten koelen en in de koelkast gezet.
Nu de kip in reepjes snijden.
De komkommer in halve maantjes snijden en de basilicumblaadjes grof snijden.
Daarna alles lekker door elkaar in een bak.
De zaadjes als laatste met de olie erover.
Tadaa, je lunch is klaar!
Eet smakelijk!