Stress, ontspanning en voeding.

Stress, ontspanning en voeding.

November staat weer voor de deur, voor veel bedrijven betekend dit dat er een enorm drukke periode aankomt. Hierdoor komt er meer druk op het personeel te staan. Het weer wordt slechter en we krijgen minder zonuren op onze huid. Dit betekend dat onze weerstand achteruit gaat.Stress, minder zon en minder bewegen kunnen klachten geven zoals vermoeidheid en lusteloosheid.

Het is juist deze periode heel belangrijk om genoeg te blijven bewegen en in een drukke periode ook je ontspanning op te zoeken. Ontspanning is nogal een dingetje wat we snel vergeten want we hebben geen tijd. Maak hier tijd voor, juist dan is het zo belangrijk dat je ontspant en weer frisse energie hebt om er weer tegen aan te kunnen. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je in het weekend op de bank hangt als een dood vogeltje.

Stress kost je letterlijk veel vitaminen en mineralen, daarom is het naast je ontspanning heel erg belangrijk dat je goed blijft eten. Hier bedoel ik mee, goede vetten, genoeg groente en fruit. We zijn geneigd om snel snel iets makkelijks te halen, een keertje geeft niet, maar kook verse groenten en neem toch even de tijd voor jezelf om te eten. Hierdoor krijgt je lichaam weer brandstof wat weer omgezet wordt in energie!

Vergeet jezelf niet, zonder goede ‘brandstof ’zoals ontspanning en de juiste voeding, functioneer je minder goed wat resulteert in minder productiviteit op elk vlak.

Ik denk een win win situatie wanneer jij jezelf op nr 1 zet.